Архів новини

Chatbubbles Останні коментарі
Освітяни Бердичева готові крокувати у новий навчальний рік!
Chatbox :)
Дивно наші люди розуміють свобо ...
Time 00:30 - 05-09-2017
Освітяни Бердичева готові крокувати у новий навчальний рік!
Chatbox Татьяна
Для Директор школи (23.235.227. ...
Time 23:57 - 04-09-2017
Тротуарною плиткою вистеляють підхід до майбутньої дитячої поліклініки
Chatbox Вася Бакс
для Аноним (91.229.240.90) -моз ...
Time 22:45 - 04-09-2017
Освітяни Бердичева готові крокувати у новий навчальний рік!
Chatbox Батько
Погоджуюся з попереднім комента ...
Time 22:40 - 04-09-2017
Освітяни Бердичева готові крокувати у новий навчальний рік!
Chatbox Дядько
Моя дівчина,наразі дружина прац ...
Time 22:34 - 04-09-2017
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua



Золотий Сазан
Наша вода
Тут може бути Ваша реклама

Повідомлення

Осінню “трійцю” біблійних свят відзначили у Бердичеві

Time Додано: вівторок, 05 жовт. 2010, 06:00 ( майже 7 років назад )

Щороку навесні та восени прихожани церков “Новий час”, “Сила Божа”, “Спасіння Боже” та єврейської месіанської громади “Яхад” збираються разом для святкування низки біблійних свят. У цей час їхнє служіння видається урочистішим, ніж зазвичай, здається, ніби разом з людьми перед величчю та всемогутністю Бога схиляються земля й небо.

Осінню “трійцю” біблійних свят відзначили у Бердичеві

Існує сім свят, які Господь наказав відзначати своєму народові. Здавалося б, що тільки його представники мають готувати мацу, трубити в шофар і жити у наметі із зелених гілок. Та коли поглянути на ту кількість людей, котра приходить на богослужіння, видно, що Песах, Шавуот і Ханука є важливими святами і для них.

Оксана Мазур, член єврейської месіанської громади “Яхад”: “Новый Завет говорит, что все, кто уверовал в Исуса Христа, прививаются к той лозе, которой и есть Христос. Мы тоже являемся привитой лозой еврейского народа. Поэтому мы с почитанием относимся к его праздникам».

Олександр Мазур, член єврейської месіанської громади “Яхад”: “Еврейский народ является избранным народом, мы это принимаем и благодарим Бога за этот народ, через который мы получили спасение и Слово Боже. Так что мы признаем евреев нашими братьями и сестрами».

До якої б конфесії хто не належав, головне - жити у мирі та злагоді, у Бердичеві так було, є і має бути.

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: “Мені дуже часто доводиться брати участь у заходах різних конфесій, вони різні по формі, в кожного свій шлях до Бога, але по суті, всі вони скеровані на відродження духовності. І певно, у цьому сила”.

Приводом для осінньої зустрічі чотирьох церков послугували три біблійні свята, котрі припадають на вересень-жовтень.

Ігор Гуральський, пастор церкви “Сила Божа”: “Это Рош-А-Шана, или Новый Год, Йом-Кипур, или день искупления, и Суккот, известный в народе как Кущи. Сегодня мы будем говорить о них, рассказывать о том, что Господь хотел через эти праздники показать».

Рош-А-Шана — то початок нового року, цього дня прийнято трубити у шофар, на знак того, що скоро віряни дочекаються другого Пришестя Христа. Йом-Кіпур називають днем покаяння та очищення, також із цим святом пов’язаний відоме з біблійних часів словосполучення “цап-відбувайло”.

Ігор Гуральський, пастор церкви “Сила Божа”: “У израильского народа была предназначенная Богом традиция отпускать грехи. Священник молился за свой народ, потом возлагал свои руки на козла, которого отпускали в пустыню. И как будто вместе с ним отпускали грехи. Потому и есть такое словосочетание «козел отпущения». Мы не говорим так прямо о Христе, но подразумеваем, что он тоже был крайним, взявшим на себе человеческие грехи».

Свято третє — Суккот — символізує звільнення єврейського народу з єгипетського рабства. Цього дня, нагадує Ігор Гуральський, кожен має замислитись, чи не перебуває він у тенетах сучасного рабства — алкогольного, наркотичного чи розпусного. Присутні додають до загальноприйнятих символів і своє розуміння біблійних свят.

Олександр Мазур, член єврейської месіанської громади “Яхад”: “Мы здесь всей семьей, чтобы возздать Ему славу и хвалу, преклониться перед Ним, поблагодарить за то, что он сделал в нашей жизни. И, конечно, поообщаться с братьями и сестрами, узнать, что нового сделал Бог в их жизни».

Надія Карпенко, член церкви “Сила Божа”: “Для мене це означає подяка Богу за те, що він зробив у моєму житті, за те, що дав нам врожай, мир, любов, можливість прийти сюди і просто порадіти”.

Автор: Інна Покотилюк

Камера: Віталій Сінєльніков





Chatbubbles Коментарів: 0